MAT X-1 - Matrace vzduchová

Kód: 1356
Neohodnoceno
Značka: Vermeiren
2 090 Kč 1 727,27 Kč bez DPH
Skladem
Ostatní
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Matrace s redistribucí tlaku. Základní bublinková matrace účinná při profylaktice a léčbě proleženin 1. stupně.
Pro lepší stabilitu je matrace vybavena manžetami, kterými ji lze připevnit k lůžku. Matrace se doporučuje používat spolu s přídavnou houbovitou matrací.

 

  • výkon - 6 l/min
  • pracovní cyklus - 5 min - 10 min
  • hladina hluku - extrémně tichý

 

Výška 6,5 cm
Šířka 90 cm
Délka 200 cm
Hmotnost 2 kg
Nosnost 125 kg
Barva béžová

 

  • Jde o bublinkový typ, pokládá se na klasickou matraci.
  • Tlak se nastavuje pomocí regulátoru tlaku (otočným knoflíkem) podle doporučení lékaře, případně tak, aby měl pacient co největší pohodlí. Je třeba kontrolovat tlak v matraci, aby nebyla matrace příliš měkká a pacient neležel žádnou částí svého těla na podkladě.
  • Doba cyklu, kdy se vzduch v komorách vymění, je 8 minut.

 

Hlavní riziko spojené s imobilitou je vznik dekubitů - proleženin. Předcházet se jim dá zejména použitím vhodných pomůcek a polohováním.

Kdy a kde se dekubity tvoří

Proleženiny neboli dekubity jsou rány způsobené tlakovým poškozením tkání při dlouhodobém ležení pacienta. Po určité době, kdy ležící nijak zásadně nemění svou polohu, tlak podložky a tření o ni začnou být pro pacientovu kůži neúnosné. 

Prvním příznakem vzniku proleženiny je zčervenání pokožky doprovázené silnou bolestí. Nepodceňujte to. Je to první fáze něčeho, co se snadno stane velkým problémem. Další fází je totiž puchýř, po jehož prasknutí se do těla může dostat infekce. Třetím stupněm je otevřená rána, která ve čtvrté fázi zasahuje až ke kosti.

Nejnáchylnější jsou místa obalená slabší vrstvou tkáně, jako například oblast beder či kloubů. Proto se i při preventivní péči zaměřte právě na ně.

Jak dekubitům předcházet

Základem je snížení tlaku na citlivé oblasti. Pokud se pacient není schopen pohybovat samostatně, je nezbytné jej minimálně co dvě hodiny polohovat. Přitom kontrolujte stav pacientovy pokožky. Kůže musí zůstat v suchu a čistotě. Výborně funguje také jemná masáž iochrannými gely a mastmi, která náchylná místa prokrví.

 95% účinnost v prevenci proleženin vám poskytnou správné antidekubitní matrace, podložky a sedáky.

Na rozdíl od pasivních pěnových matrací bojují aktivní antidekubitní matrace proti dekubitům všech rizikových stupňů tím, že podporují prokrvování tkáně.  

Promyšlená konstrukce antidekubitní matrace se sama stará o změnu tlaku na jednotlivé části těla tak, že v ní jsou střídány prázdné a napumpované komory. Každá druhá komora je napuštěna vzduchem. Po 5 až 25 minutách (podle druhu matrace) dochází k naplnění prázdných komor a vypuštění plných komor. Tím je zajištěna neustálá masáž celého těla.

Vyberte si z různých druhů antidekubitních matrací – bublinkových či válcových. Podle toho, jak antidekubitní matraci zamýšlíte umístit do postele, se zaměřte buď na matrace bez pěnové podložky, které se ukládají na klasickou matraci, nebo s pěnovou podložkou, které podkladovou matraci nevyžadují a lze je položit přímo na rošt postele.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zdravotní matrace
Záruka: 2 roky
Typ: 1 ks

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: